Výhody zrnitostí mramorových kamínků

Článek byl převzat z archivu TopStone. Aktuální články naleznete v sekci blog.

Přejít na aktuální články

Nabídku mramorových koberců TopStone dělíme podle zrnitosti kameniva na dvě frakce. Jemnou frakci 2-4 mm a hrubší frakci 4-7 mm. Vysvětlíme, k jakému použití jsou tyto frakce vhodné a v čem spočívají jejich výhody.

Do interiérů je vhodná jemná frakce 2-4 mm

Jemná frakce o zrnitosti mramorových kamínků 2-4 mm je vhodná pro veškerá interiérová použití. Především k aplikacím na podlahy i stěny koupelen, do kuchyní, chodeb či wellnes center.

Výhodou jemné frakce je aplikace kamenného koberce v menší tloušťce. Díky tomu pokryjete větší část povrchu a snížíte finanční náklady na pokládku jednoho m2. Malá frakce představuje větší zhutnění materiálu a omezení volných míst mezi jednotlivými kamínky. A právě těsný prostor mezi kamínky přináší nižší spotřebu přípravku TopGel pro uzavření struktury.

Jemná struktura s sebou přináší snadnější údržbu s minimem prostoru pro zachytávání nečistot.

Výhody mramorového kamínku frakce 2-4 mm

  • menší spotřeba materiálu
  • menší spotřeba uzavíracího gelu TopGel
  • snadnější čistitelnost

Pro venkovní aplikace používejte hrubší frakci 4-7 mm

Mramorové kamínky s hrubší frakcí 4-7 mm jsou vhodné pro aplikace v exteriérech. Konkrétně na terasách, okolo bazénů, na příjezdových komunikacích, chodnících a dalších pochozích plochách.

Výhodou kamínků s hrubší frakcí jsou lepší samočisticí schopnosti. Povrch disponuje většími mezerami, ze kterých se samovolně vyplaví nečistoty. Větší zrnitost kameniva má pozitivní vliv na vyšší schopnost odvádět vodu.

Výhody mramorového kamínku frakce 4-7 mm

  • vyšší schopnost drenážnosti
  • větší nosnost
  • lepší samočisticí schopnosti

Obě frakce mramorových kamínků jsou samozřejmě použitelné jak v interiérech, tak i exteriérech. Budete-li chtít hrubší zrnitost kameniva aplikovat v interiéru a naopak jemnější frakci aplikovat na venkovní plochy, pak to není žádný problém. Pro venkovní aplikace ale myslete na větší tloušťku kamenného koberce, která umožňuje vyšší nosnost povrchu. Obě frakce můžete mezi sebou také míchat.

Zůstaňme v kontaktu

Přejete si dostávat novinky e-mailem a být stále v obraze? Stačí zadat váš e-mail a přihlásit se k odběru novinek.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem nabízení a zpracování marketingových nabídek. Více informací:Ochrana osobních údajů

Stránky jsou chráněny službou Google reCAPTCHA ochrana osobních údajů a smluvní podmínky.

ISO 9001 ISO 14001

Kontakt

TOPSTONE s.r.o.
Družstevní 442, 753 01 Hranice
+420 580 582 580
info@topstone.cz

IČO: 27782239
DIČ: CZ27782239

Bankovní spojení: 212733206/0300
Zapsáno u Krajského soudu v Ostravě dne 8. 11. 2006

Provozní doba:
pondělí – pátek: 7.30 – 16.30 hod.