Víte, jak si na jaro vylepšit zahradu? Postavte si zahradní altán.

Článek byl převzat z archivu TopStone. Aktuální články naleznete v sekci blog.

Přejít na aktuální články

Jaro se nezadržitelně blíží a s ním přichází také plány, jak zvelebit naší zahrádku. Co takhle si vytvořit místo, kde můžete v klidu relaxovat, odpočívat při čtení knížky nebo jen tak poslouchat zvuky přírody? Líbí se vám tato myšlenka? Pak si na zahradu pořiďte zahradní altán.

Jednoduchý dřevěný altán v horkých letních dnech poskytuje dostatek stínu a také soukromí před pohledy sousedů. Navíc svým charakterem ladí s přírodou a spoluvytváří celkový obraz zahrádky.

Altán nebo pergola?

Altán je vhodné umístit v klidné části zahrady, která poskytuje co největší výhled do okolí. Nemusíte se bát umístění do středu zahrady. Spíše však vyhledávejte místa vedle vzrostlých stromů, se kterými altán nebude dominantou zahrady.
Vedle toho vzdušnější zahradní pergoly se umísťují k dalším stavbám, kterými jsou verandy, terasy nebo rohové kouty domů.
Jak pergolu, tak i altánek můžete zkrášlit popínavými rostlinami, truhlíky s květinami nebo zahradními lampiony pro večerní relaxaci.

Jakou zvolit podlahu?

Ať už se rozhodnete pro zahradní pergolu nebo altán, nezapomínejte na vhodnou podlahu. Jelikož je většina pergol nezastřešená, nechcete, aby vám po dešti vznikl v pergole blátivý podklad. Stejně tak není vhodné v zastřešeném altánu nechávat hliněnou podlahu, od které se nepříjemně práší.
Ideálním řešením je zvolit venkovní kamenný koberec TopStone. Unikátní vlastností povrchu TopStone je vodopropustnost, v létě se netvoří na povrchu louže a v zimě neklouže.
Kamenné podlahy TopStone snesou velké zatížení, jsou příjemné na dotyk a oproti jiným druhým venkovních podlah jsou naprosto jednoduché na pokládku. Svépomocí ji šikovný kutil zvládne za jedno dopoledne. Díky široké nabídce barevných odstínů, tak vytvoříte podlahu s jedinečným přírodním vzhledem, která výborně vyniká v kombinaci se dřevem.
Až k vám přijdou hosté na návštěvu, nebudete muset řešit problém, kde je usadit, protože každý si rád vychutná posezení s přáteli na čerstvém vzduchu.

Zůstaňme v kontaktu

Přejete si dostávat novinky e-mailem a být stále v obraze? Stačí zadat váš e-mail a přihlásit se k odběru novinek.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem nabízení a zpracování marketingových nabídek. Více informací:Ochrana osobních údajů

Stránky jsou chráněny službou Google reCAPTCHA ochrana osobních údajů a smluvní podmínky.

ISO 9001 ISO 14001

Kontakt

TOPSTONE s.r.o.
Družstevní 442, 753 01 Hranice
+420 580 582 580
info@topstone.cz

IČO: 27782239
DIČ: CZ27782239

Bankovní spojení: 212733206/0300
Zapsáno u Krajského soudu v Ostravě dne 8. 11. 2006

Provozní doba:
pondělí – pátek: 7.30 – 16.30 hod.