TopStone nahrazuje dlažbu před bytovými domy

Článek byl převzat z archivu TopStone. Aktuální články naleznete v sekci blog.

Přejít na aktuální články

V minulém blogu jsme se věnovali revitalizaci společných prostor bytových domů. Ani dnes se od tématu příliš nevzdálíme. U bytových domů zůstaneme, ale místo interiéru se zaměříme na exteriér a poradíme, jak s kamenným kobercem TopStone revitalizovat venkovní schody a prostranství před domem.

Revitalizace dlažby, schodů, nájezdových ramp i boční zdí

Mnozí to jistě sami znáte. Betonová dlažba před vaším bytovým domem je rozdrolená, špatně se po ní chodí a v zimě se nesoudržný povrch jen stěží udržuje. Podobná situace převládá u mnohých sídlištních schodů, kde jsou uražené hrany schodů, schází jim nájezdové rampy pro kočárky a celé jsou zahaleny do nevzhledné šedivé barvy.

Díky kamennému koberci TopStone určenému pro exteriér může být nevzhledné šedi, rozpadající se dlažbě a schodům definitivní konec. S kamenným kobercem TopStone lze zároveň provádět revitalizaci nejen samotných schodů, ale i postranních soklů a opěrných zdí.

Patří-li venkovní dlažba, případně schodiště k bytovému domu, smí opravy provádět patřičné bytové družstvo. Nemusíte proto urgovat o opravy město.

Postup revitalizace

Starý povrch stačí zbavit nesourodých částí, napenetrovat a aplikovat kamenný koberec TopStone. Tímto způsobem lze během několika hodin zhotovit bezchybnou renovaci dlažby a schodů. Pokládku provádí přímo naší smluvní partneři, které naleznete zde. Menší práce zvládnete i svépomocí, stačí se podívat na naše praktické videonávody.

S řešením jednotlivých detailů vám poradíme na stránce technické řešení a detaily.

Výhody kamenného koberce

Kamenný koberec TopStone vyniká výbornými vlastnostmi, kterými jsou vysoká pevnost, snadná tvarovatelnost, ekologická nezávadnost, mrazuvzdornost a hlavně vodopropustnost. Dešťová voda je tak z velké částí vsakována do podloží, což má pozitivní vliv na přírodu, která netrpí vysušováním. Zároveň nemusíte realizovat odtokové žlaby.

Jednoduchá údržba

Údržba kamenného koberce TopStone není v ničem odlišná od běžných venkovních povrchů. Sníh odstraníte klasickým hrablem. Nedoporučujeme používat frézu, která by povrch mohla poškodit.

Námrazu v zimním období odstraníte posypovou solí. Povrch je odolný vůči solím a nedojde k jeho poškození. Během jarních měsíců lze kamenný koberec vyčistit vysokotlakým čističem.

 

 

 

 

Zůstaňme v kontaktu

Přejete si dostávat novinky e-mailem a být stále v obraze? Stačí zadat váš e-mail a přihlásit se k odběru novinek.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem nabízení a zpracování marketingových nabídek. Více informací:Ochrana osobních údajů

Stránky jsou chráněny službou Google reCAPTCHA ochrana osobních údajů a smluvní podmínky.

ISO 9001 ISO 14001

Kontakt

TOPSTONE s.r.o.
Družstevní 442, 753 01 Hranice
+420 580 582 580
info@topstone.cz

IČO: 27782239
DIČ: CZ27782239

Bankovní spojení: 212733206/0300
Zapsáno u Krajského soudu v Ostravě dne 8. 11. 2006

Provozní doba:
pondělí – pátek: 7.30 – 16.30 hod.