Tipy na kamenné dekorace

Článek byl převzat z archivu TopStone. Aktuální články naleznete v sekci blog.

Přejít na aktuální články

Výroba vlastních dekorací má hned několik výhod. Není složitá, je levná a skvěle do ní zapojíte vaše děti. Navíc perfektně sladíte bytovou dekoraci s kamenným kobercem TopStone. K prvním výrobkům vám postačí tavná pistole, textilní mřížka, lepidlo podle druhu zvoleného podkladu a samozřejmě oblázky, mušle z letní dovolené nebo říční kamínky TopStone, které vám zbyly z pokládky podlahy.

Kamínky ve vázách

Úplně nejjednodušší dekorací je aranžování různobarevných kamínků do skleněných váz, ve kterých své místo nalezne dekorace z dřevěných prutů nebo umělé trávy. Nádherné tříbarevné kombinace dosáhnete, když na dno vázy vsypete vrstvu písku, na ni položíte silnou vrstvu kamínků a vrch můžete zakrýt vonným sušenými květy. Místo písku lze použít klasickou kuchyňskou sůl, která obzvlášť s tmavými kamínky vytvoří příjemný kontrast.

Rámečky obrázků

Dalším jednoduchým tipem je úprava dřevěných rámečků s rodinnými fotkami. Pomocí tavné pistole postupně na rám nanášejte lepidlo, na které umísťujte jednotlivé kamínky. Rámeček zpestříte, když některá místa proložíte mořskými mušlemi. Sami uvidíte, že po pár minutách dostane váš fotorámeček zcela nový vzhled.

Kelímky na svíčky

Podobným způsobem lze ozdobit i skleněné kelímky na svíčky, ze kterých si snadno vytvoříte netypické svícny. Místo tavné pistole však raději použijte lepidlo určené na sklo. Tavidlo na hladkém skle totiž velmi špatně drží.

Kamenné prostírání

Pokud chybí vaší interiérové kamenné podlaze v jídelně nebo v kuchyni ta správná dekorace, pak si vytvořte levné kamínkové prostírání. Stačí vám k tomu textilní mřížka nebo kus jutové tkaniny. Látku si vystřihněte na požadovaný rozměr a opět pomocí tavné pistole postupně vlepujte jednotlivé kamínky.
Jestliže vám kreativita není cizí, můžete z kamínků TopStone vytvářet jednotlivé vzory dle vaší fantazie. Takovéto prostírání nejenže poslouží k nevšední dekoraci, ale zároveň je praktické, protože na něj můžete postavit horký hrnec, aniž byste se báli, že si poškodíte stůl.
Podobným způsobem si můžete také vyrobit kamínkovou rohožku před dveře.
Tyto a mnohé další jednoduchá dekorace zkrášlí všechny interiérové podlahy TopStone. Navíc během výroby jistě přijdete na další nevšední využití.

Zůstaňme v kontaktu

Přejete si dostávat novinky e-mailem a být stále v obraze? Stačí zadat váš e-mail a přihlásit se k odběru novinek.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem nabízení a zpracování marketingových nabídek. Více informací:Ochrana osobních údajů

Stránky jsou chráněny službou Google reCAPTCHA ochrana osobních údajů a smluvní podmínky.

ISO 9001 ISO 14001

Kontakt

TOPSTONE s.r.o.
Družstevní 442, 753 01 Hranice
+420 580 582 580
info@topstone.cz

IČO: 27782239
DIČ: CZ27782239

Bankovní spojení: 212733206/0300
Zapsáno u Krajského soudu v Ostravě dne 8. 11. 2006

Provozní doba:
pondělí – pátek: 7.30 – 16.30 hod.