S výměnou kotle renovujte také kotelnu

Článek byl převzat z archivu TopStone. Aktuální články naleznete v sekci blog.

Přejít na aktuální články

Plánujete využít kotlíkových dotací a vyměnit starý kotel za nový? Jestliže ano, pak s výměnou kotle přichází ideální čas na nenáročnou renovaci celé kotelny.

Dotační podpora ve výši až 85 % vynaložených nákladů je určena na výměnu starých neekologických kotlů na tuhá paliva. Ty mohou být nahrazeny za moderními nízkoemisní kotle na biomasu či uhlí. Případně za tepelné čerpadlo, plynový kotel nebo solární systém.

Šance pro čistší kotelnu

Pokud vám bude dotace uznána a budete provádět výměnu kotle, nabízí se vhodná příležitost pro rekonstrukci kotelny. Tu obzvlášť oceníte, pokud si pořídíte automatický kotel na pelety.

Kotelna totiž již nebude tak velkým zdrojem znečištění jako kdysi. Peletky a často i uhlí do automatických kotlů totiž bývá skladováno v pytlích. Jednou až dvakrát týdně se palivo nasype do zásobníku a tím odpadá nutnost častého přikládání. Navíc také dochází ke snížení prašnosti a množství popelu. Kotelnu proto můžete udržovat v daleko čistším stavu.

Úklid, výmalba a nová podlahová stěrka

Po demontáži starého kotle důkladně vše z kotelny vystěhujte a veškerá zákoutí důkladně očistěte. Podlahu vymyjte vodou a prachu na stěnách se zbavte smetákem. Jakmile budete mít vše čisté, pak kotelnu vymalujte. Uvidíte, že i tento malý zásah udělá velkou změnu.

A pokud máte v kotelně starou betonovou podlahu, která věčně práší, nebo je přímo popraskaná a rozdrolená, pak proveďte její renovaci.

Starý nátěr jednoduše obnovíte s použitím epoxidové víceúčelové hmoty TopStone EP11.

Tento přípravek slouží také jako epoxidová stěrka pro drolící se povrch. Jestliže řešíte opravu prasklin v cementovém potěru, pak proveďte nenáročné sponkování betonu. Na opravu prasklin je určen přípravek TopStone Filler z řady stavební chemie.

Před aplikací ale nejdříve povrch zpevněte penetrací TopStone EP01 (EP02 nebo varianty EKO). Pro podrobnější informace je lépe obrátit se na odborníky.

I když si s kotelnou dáte trochu práce, výsledný efekt brzy oceníte. Po instalaci nového kotle tak budete připraveni na novou topnou sezónu v čistém prostředí.

 

Zůstaňme v kontaktu

Přejete si dostávat novinky e-mailem a být stále v obraze? Stačí zadat váš e-mail a přihlásit se k odběru novinek.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem nabízení a zpracování marketingových nabídek. Více informací:Ochrana osobních údajů

Stránky jsou chráněny službou Google reCAPTCHA ochrana osobních údajů a smluvní podmínky.

ISO 9001 ISO 14001

Kontakt

TOPSTONE s.r.o.
Družstevní 442, 753 01 Hranice
+420 580 582 580
info@topstone.cz

IČO: 27782239
DIČ: CZ27782239

Bankovní spojení: 212733206/0300
Zapsáno u Krajského soudu v Ostravě dne 8. 11. 2006

Provozní doba:
pondělí – pátek: 7.30 – 16.00 hod.