Renovace lodžií a balkonů

Článek byl převzat z archivu TopStone. Aktuální články naleznete v sekci blog.

Přejít na aktuální články

Balkony a lodžie v panelových bytech ze 70. a 80. let minulého století mají již svá nejlepší léta za sebou. Pokud se i nadále chcete těšit z krásného balkonu a užívat si nerušený výhled, pak balkon renovujte.

Popraskaný nášlapný povrch, do kterého zatéká, není vzhledný, praktický a pro dlouhodobou životnost konstrukce balkonu je nepřijatelný. Společnost TopStone přináší řešení v podobě systému TopStone Balkon systém, se kterým svému balkonu navrátíte zašlý lesk.[1]

Spádová vrstva TopLayer

Dříve než se pustíte do renovace nášlapné balkonové vrstvy, zbavte povrch všech nesourodých a uvolněných částí včetně prachu. Na takto očištěný povrch naneste pentraci TopFix.

Po zaschnutí penetrace (6 – 12 hodin) aplikujte speciální spádovou vrstvu z lehčeného kameniva TopLayer. Tato vrstva je 12x lehčí než beton. Materiál zároveň výborně absorbuje rázy, netříští se, je chemicky stálý a mrazuvzdorný. Díky tomu vyniká extrémně dlouhou životností. TopLayer zároveň vyrovná defekty a výtluky v původním podkladu.

Práce s konstrukčním prvkem TopLayer je snadná a díky zkrácené aplikaci také rychlá, jelikož odpadá mokrý proces při pokládce. Připravenou směs TopLayer lze na připravený povrch pokládat v různých tloušťkách a neomezených rozměrech.

Důkladná hydroizolace

Po vytvrzení spádové vrstvy TopLayer (6 – 12 hodin) se póry povrchu uzavřou epoxidovým tmelem TopFiller. Do tmelu se také instalují obvodové okapní lišty. Jakmile tmel TopFiller zavadne, instalujeme na místa obvodových spojů (stěna/podlaha) a na spoje konstrukce zábradlí či okapových lišt výztužnou hydroizolační bandáž.

Na takto připravený povrch se následně aplikuje hydroizolace TopPur. Hydroizolace se nanáší zubovým hladítkem. Po aplikace se nanesená vrstva odvzdušní odvzdušňovacím válečkem.

Pokládka kamenného koberce

V předešlých několika krocích jsme si připravili nový nášlapný povrch a provedli jeho hydroizolaci. Závěrečnou vrstvou v rámci renovace balkonů a lodžií je aplikace kamenného koberce TopStone.

Díky balkonovému systému TopStone se během krátké doby můžete těšit z nové balkonové podlahy, která se bude snadno udržovat, nebude chladit a bude mít nadčasový vzhled.

A pokud si přejete ve stejném duchu upravit i balkonové stěny, pak na ně použijte stěnový systém TopStone.