Propojením barev a materiálů vytvoříte originální interiér

Článek byl převzat z archivu TopStone. Aktuální články naleznete v sekci blog.

Přejít na aktuální články

Každý majitel bytu řeší složitý problém, jak nejvhodněji stylizovat svůj interiér a dokonale propojit všechny barvy, aby byl domov útulný a příjemný pro život.
Mezi základní parametry, které ovlivňují celkovou koncepci interiéru, patří barevné odstíny oken, dveří, stěn, podlah a nábytku. Abychom vytvořili jednotný design, je zapotřebí vše dokonale spojit tak, aby odstíny mezi sebou příliš nedominovaly a zároveň se neslívaly v jeden celek. Designéři doporučují použít maximálně 3 – 4 hlavní barvy.

Kromě barev myslete i na výběr materiálů

Neméně důležitým aspektem je také výběr materiálů, ze kterých jsou jednotlivé prvky vyrobeny. Nešťastným řešením je například kombinace dřevěných oken v přírodním odstínu se zářivě bílými plastovými dveřmi.
Dalším z řady nevhodných řešení je snaha za každou cenu trefit co možná nejpodobnější barevný i materiálový desén, jako tomu bývá v případě sladění barvy dřevěných dveří s podlahou imitující dřevo. Výsledek totiž nikdy nebude stejný!
Místo toho se nebojte zvolit lehce kontrastní nádech. Tmavší barvu dveří nebo nábytku dejte do kontrastu se světlejší podlahou. Obecně jsou tmavší odstíny dřeva vnímány jako luxusnější materiál.

Kamenná podlaha pro přírodní i moderní interiéry

I když jsou podlahy s imitací dřevěného povrchu hojně používané, nehodí se do každého interiéru. Celkový dojem snižuje právě zmíněná imitace na nejpoužívanějších laminátových podlahách.
Vedle toho kamínková podlaha TopStone vzbuzuje jasný pocit stoprocentně přírodního a kvalitního materiálu, který působí luxusním dojmem. Kamennou podlahu lze výborně kombinovat s dřevem, sklem, kovem, ale i plastem.
S různorodostí těchto materiálů a díky široké barevné paletě podlah TopStone vytvoříte originální designový interiér, kterým se od vašich sousedů jednoznačně odlišíte.

Zůstaňme v kontaktu

Přejete si dostávat novinky e-mailem a být stále v obraze? Stačí zadat váš e-mail a přihlásit se k odběru novinek.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem nabízení a zpracování marketingových nabídek. Více informací:Ochrana osobních údajů

Stránky jsou chráněny službou Google reCAPTCHA ochrana osobních údajů a smluvní podmínky.

ISO 9001 ISO 14001

Kontakt

TOPSTONE s.r.o.
Družstevní 442, 753 01 Hranice
+420 580 582 580
info@topstone.cz

IČO: 27782239
DIČ: CZ27782239

Bankovní spojení: 212733206/0300
Zapsáno u Krajského soudu v Ostravě dne 8. 11. 2006

Provozní doba:
pondělí – pátek: 7.30 – 16.30 hod.