Proměna staré koupelny

Článek byl převzat z archivu TopStone. Aktuální články naleznete v sekci blog.

Přejít na aktuální články

Jak se staví sen: Proměna staré koupelny

Poslední díl televizního pořadu „Jak se staví sen“ přinesl proměnu malé a velmi zastaralé koupelny, která pro sníženou pohybovou schopnost nevyhovovala potřebám majitele. Nechte se inspirovat vydařenou proměna koupelny, na které se podílela společnost TopStone.

Panu majiteli se před několika lety přihodila mozková příhoda, jejíž následky přinesly částečné ochrnutí. A stará koupelna s vanou znemožňovala zcela soběstačnou hygienu. Designéři z pořadu „Jak se staví sen“ proto koupelnu zrekonstruovali tak, aby byla praktická, bezpečná a také krásná.

V hlavní roli sprchový kout

 

Nejvýraznějším krokem bylo nahradit starou vanu za praktický sprchový kout se sklopným sedátkem a postranními madly pro snadné vstávání. Jedním z požadavků na přestavbu byla bezpečná podlaha, která za mokra neklouže. A právě funkční a krásnou koupelnu se designérům podařilo vytvořit za použití kamenného koberce TopStone, který je bezespárový, neklouže, je příjemný na dotyk a vyniká jedinečným vzhledem.

Ve sprchovém koutě byl použit kamenný koberec TopStone s uzavřenou strukturou Clear, která není vodopropustná. Místo klasických keramických obkladů byl kamínkový povrch s uzavřenou strukturou použit také na stěně sprchového koutu. Díky tomu vznikl moderní sprchový kout s jedinečným designem. K dokonalému sladění barev byl vybrán vzor TopStone Marrone Mogano a Botticino.

Před samotnou instalací povrchu z mramorových kamínků byla stěna i podlaha sprchového koutu penetrována a opatřena hydroizolační stěrkou, která zabraňuje vzlínání případné zbytkové vlhkosti.

Vyhřívaná podlaha elektrickou tepelnou rohoží

Kamínková podlaha TopStone byla položena také ve zbylé části koupelny a na chodbě. Výhodou kamenného koberce je velmi dobrá tepelná vodivost. Proto z důvodu lepšího komfortu majitelů byla pod podlahu umístěna elektrická tepelná rohož.

Předností kamenného povrchu TopStone je snadné a nenáročné použití během rekonstrukcí jakýchkoliv podlah. Starou podlahu totiž není nutné vyrovnávat. V jednom kroku se tak provádí vyrovnávací i finální vrstva.

O tom, jak se designérům přestavba na praktickou koupelnu povedla, se můžete přesvědčit ve video archivu TV Prima.

Zůstaňme v kontaktu

Přejete si dostávat novinky e-mailem a být stále v obraze? Stačí zadat váš e-mail a přihlásit se k odběru novinek.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem nabízení a zpracování marketingových nabídek. Více informací:Ochrana osobních údajů

Stránky jsou chráněny službou Google reCAPTCHA ochrana osobních údajů a smluvní podmínky.

ISO 9001 ISO 14001

Kontakt

TOPSTONE s.r.o.
Družstevní 442, 753 01 Hranice
+420 580 582 580
info@topstone.cz

IČO: 27782239
DIČ: CZ27782239

Bankovní spojení: 212733206/0300
Zapsáno u Krajského soudu v Ostravě dne 8. 11. 2006

Provozní doba:
pondělí – pátek: 7.30 – 16.30 hod.