Přírodní materiály zažívají renesanci

Článek byl převzat z archivu TopStone. Aktuální články naleznete v sekci blog.

Přejít na aktuální články

Kámen doprovází člověka od nepaměti. V pravěku se z něho vyráběli nástroje, zbraně a křesadla. Od starověkých civilizací, jakými byli například Sumerové a Babylóňané, se stal kámen základním stavebním prvkem.
Mezitím kámen sloužil v celé řadě náboženských a kulturních rituálů. Od staveb impozantních hrobek a pyramid, až po rituální místa, z nichž nejznámějším je britský Stonehange, nebo francouzská vesnice Carnac se stovkami vztyčených menhirů.

Léčivá síla minerálů

V přírodě je známo více než 4 900 minerálů, z nichž mnohým lidé přisuzují léčivé účinky. Pozitivní energie vyzařována z minerálů pomáhá překonávat nemoci, zvládat stresové situace, lépe se koncentrovat nebo například najít vytouženou lásku.

Renesance kamenů

Není se proto co divit, že člověk má k minerálům a kamenům obecně hodně blízko. V posledních letech je to také vidět na zvýšeném zájmu po kamenných stavebních prvcích. Mezi ně patří především kamenné ploty ve speciálních koších, kamenné obklady z lámané břidlice, dekorativní menhiry i solitéry umístěné na zahradách a hlavně kamenné podlahy. Použití kamenů v bydlení a designu tak zažívá svou velkou renesanci.
Nejinak je tomu i v případě přírodních kamínkových povrchů TopStone, které jsou vhodné pro exteriérové i interiérové použití. Kamenný koberec TopStone interiér zútulní a dodá mu harmonický vzhled.
V exteriérech kamínkový povrch TopStone dokonale navazuje na okolní přírodu. Jeho venkovní použití tak nevytváří nežádoucí kontrast v podobě cizích materiálů, jak tomu mnohdy bývá například při použití nevkusných plastových zatravňovacích dílců pro zpevnění příjezdových cest.

Proto raději dejte přednost přírodním materiálům, které se vám odmění dlouhou životností a výbornými povrchovými vlastnostmi. Přírodní materiály navíc působí uklidňujícím dojmem a nikdy nevyjdou z módy.

Zůstaňme v kontaktu

Přejete si dostávat novinky e-mailem a být stále v obraze? Stačí zadat váš e-mail a přihlásit se k odběru novinek.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem nabízení a zpracování marketingových nabídek. Více informací:Ochrana osobních údajů

Stránky jsou chráněny službou Google reCAPTCHA ochrana osobních údajů a smluvní podmínky.

ISO 9001 ISO 14001

Kontakt

TOPSTONE s.r.o.
Družstevní 442, 753 01 Hranice
+420 580 582 580
info@topstone.cz

IČO: 27782239
DIČ: CZ27782239

Bankovní spojení: 212733206/0300
Zapsáno u Krajského soudu v Ostravě dne 8. 11. 2006

Provozní doba:
pondělí – pátek: 7.30 – 16.30 hod.