Při rekonstrukci podlahy myslete na akustiku

Článek byl převzat z archivu TopStone. Aktuální články naleznete v sekci blog.

Přejít na aktuální články

Plánujete rekonstruovat podlahovou krytinu v panelovém bytě? Pak nezapomeňte na akustický útlum. Záměna podlahových materiálů může vést k horším akustickým vlastnostem. Sousedé bydlící pod vámi pak uslyší každý váš krok. A to může být svárem mnoha problémů.

Šíření hluku stropními panely

Není ničím neznámým, že hluk šířený stropními panely v bytových domech disponuje odlišným charakterem v porovnání například s rodinnými domy. Mohou za to především panely a samotná konstrukce podlah, která nedisponuje dostatečnými akustickými vlastnostmi.
Z hlediska bytové akustiky se rozlišuje vzduchová a kročejová neprůzvučnost. Špatná vzduchová neprůzvučnost se například projevuje slyšením hlasů od sousedů. Utlumit ji lze vhodným zatěsněním volných spár mezi panely a instalací podhledů se zvukovou izolací.
Kročejová neprůzvučnost je naopak šíření rázů prostřednictvím panelů stropní konstrukce. K jejímu utlumení je nutná patřičná zvuková izolace podlahového podkladu.

Výběr podlahového materiálu

Častým problémem, kde se na zvukovou izolaci zapomíná, je pokládka laminátových podlah. Majitelé bytů se chybně domnívají, že pro akustickou izolaci postačí 2 – 3 mm silný Mirelon. Je to však omyl. Mirelon netvoří významnou zvukovou izolaci a podlaha tak dále rezonuje.
Proto je nutné použít například korek nebo speciální akustické panely, které se instalují pod podlahový potěr. Tím se však nežádoucím způsobem zvyšuje výška podlahy a úpravy se výrazně promítají do celkových nákladů.
Z hlediska technické proveditelnosti, vlastností podlahy a designu v poměru k pořizovací ceně vychází nejlépe interiérové kamínkové podlahy TopStone. Podlahy TopStone nerezonují a tím spolehlivě tlumí kročejový hluk. S podlahami TopStone vaši sousedé bydlící pod vámi ani neuslyší, že v bytě bydlíte.

Zůstaňme v kontaktu

Přejete si dostávat novinky e-mailem a být stále v obraze? Stačí zadat váš e-mail a přihlásit se k odběru novinek.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem nabízení a zpracování marketingových nabídek. Více informací:Ochrana osobních údajů

Stránky jsou chráněny službou Google reCAPTCHA ochrana osobních údajů a smluvní podmínky.

ISO 9001 ISO 14001

Kontakt

TOPSTONE s.r.o.
Družstevní 442, 753 01 Hranice
+420 580 582 580
info@topstone.cz

IČO: 27782239
DIČ: CZ27782239

Bankovní spojení: 212733206/0300
Zapsáno u Krajského soudu v Ostravě dne 8. 11. 2006

Provozní doba:
pondělí – pátek: 7.30 – 16.30 hod.