Představujeme křišťálovou pryskyřici CrystalArt pro domácí výrobu šperků,  ozdob, zalévání předmětů a jiných…

Článek byl převzat z archivu TopStone. Aktuální články naleznete v sekci blog.

Přejít na aktuální články

Máte kreativního ducha? Vytváříte rádi nové věci? Vedete kreativní dílny či výtvarné kroužky? Máme pro vás výbornou zprávu. Společnost TopStone přichází s novou řadou produktů – TopStone Creative, jejíž produktem je křišťálová pryskyřice CrystalArt, která je vhodná pro odlévání a zalévání různých předmětů,  pro domácí výrobu šperků, ozdob, těžítek, zalévání předmětů, fotek a mnoha dalších dekorací. Vyrobte si šperky a dekoraci, kterou jinde nekoupíte.

Křišťálová pryskyřice CrystalArt je dvousložková průhledná hmota určená pro odlévání dekoračních ozdob v silikonových formách a zakapávání šperkových lůžek a patentů. Po vytvrzení zůstává hmota křišťálově čirá, netvoří vzduchové bublinky, zachovává si brilantní lesk a vytváří úžasný vzhled šperků.

Vlastnosti křišťálové pryskyřice TopStone Creative

  • křišťálově čirá
  • nevytváří vzduchové bublinky
  • zachovává brilantní lesk
  • vytváří jedinečný vzhled šperků

Vyrobte si šperky a ozdoby, které jinde nekoupíte

Křišťálová pryskyřice slouží pro kreativní výrobu šperků, těžítek, vánočních ozdob, zapínacích knoflíků a celé řady dalších výrobků. Mezi šperky jsou oblíbené především stylové náušnice a přívěsky, elegantní manžetové knoflíčky i nápadité náramky.

Domácí výroba šperků

K výrobě šperků jsou zapotřebí speciální komponenty – šperkařská lůžka a zapínací patenty. Vybírat lze z mnoha tvarů, velikostí i rovných či zahnutých okrajů. Začátečníkům doporučujeme zvolit šperkařská lůžka s vyvýšeným okrajem, která brání pryskyřici v přetečení. Na internetu je koupíte za pár korun.

Pro snadnou práci šperkařské lůžko připevněte na kus polystyrenu, který zároveň vytvoří pracovní plochu. Na lůžko přilepíte oblíbený motiv, nejlépe vytištěný na foto papíře nebo umístíte libovolné třpytky a drobné předměty. Poté namíchanou křišťálovou pryskyřicí lůžko zalijete. Aby se na povrchu přívěsku, brože či náušnice vytvořil krásný oblouk, pipetou na již zalité lůžko kápněte několik kapek pryskyřice navíc. Pohledem z profilu uvidíte, jak se vrstva pryskyřice krásně zaoblí.

Výhody křišťálové pryskyřice

  • jednoduchá příprava
  • zdravotně nezávadná
  • zhotovení originálních výrobků
  • nekonečné možnosti kreativního tvoření

Kreativní výroba dekoračních ozdob, zalévání předmětů

Výroba ozdob je od šperků manuálně jednodušší. Potřebujete pouze silikonovou formu s oblíbenými tvary. V obchodech lze pořídit nepřeberné množství od zvířat, květin až po pohádkové postavy, rámečky aj. . Poté si připravte dekoraci, kterou chcete mít v ozdobě zalitou. „Zakonzervovat“ do pryskyřice můžete cokoliv vás napadne…. Můžou to být fotky, korálky, třpytky, dětské zoubky, vlásky, nehtíky, fotky, svatební sušené květiny, ale také ozubená kolečka z hodinek, kancelářské sponky a další předměty, které vás napadnou, a myslíte si, že budou vypadat originálně.

Další postup není složitý. Na dno formy nalijte trochu křišťálové pryskyřice, na pryskyřici vložte připravenou dekoraci a vše zalijte zbylou křišťálovou pryskyřicí CrystalArt.

Dlouhá doba zpracovatelnosti

Doba zpracovatelnosti namíchané křišťálové pryskyřice je 45 minut. Vytvrzení pryskyřice probíhá po 48 hodinách. K úplnému vytvrzení dojde po 7 dnech. Pokud si budete přát proces vytvrzení urychlit, můžete výrobky zahřát na 60 oC. Předtím se ujistěte, že vysokou teplotu snese i použitá silikonová forma.

  • zpracovatelnost 45 minut
  • vytvrzení 48 hodin
  • úplné vytvrzení po 7 dnech

CrystalArt – jednoduchá výroba šperků a dekorací, kterou jinde nekoupíte.

   

Zůstaňme v kontaktu

Přejete si dostávat novinky e-mailem a být stále v obraze? Stačí zadat váš e-mail a přihlásit se k odběru novinek.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem nabízení a zpracování marketingových nabídek. Více informací:Ochrana osobních údajů

Stránky jsou chráněny službou Google reCAPTCHA ochrana osobních údajů a smluvní podmínky.

ISO 9001 ISO 14001

Kontakt

TOPSTONE s.r.o.
Družstevní 442, 753 01 Hranice
+420 580 582 580
info@topstone.cz

IČO: 27782239
DIČ: CZ27782239

Bankovní spojení: 212733206/0300
Zapsáno u Krajského soudu v Ostravě dne 8. 11. 2006

Provozní doba:
pondělí – pátek: 7.30 – 16.30 hod.