Praktická úprava zahradního jezírka

Článek byl převzat z archivu TopStone. Aktuální články naleznete v sekci blog.

Přejít na aktuální články

Praktická úprava zahradního jezírka

S nástupem jara začíná také nová sezóna péče o zahrádku. Nejenže je potřeba připravit záhonky na novou výsadbu, ale mnohdy zvažujeme, co by se dalo vylepšit nebo upravit. A důkladnou péči potřebují i naše zahradní jezírka.

Pro základní jarní proměnu stačí zahradní jezírko vyčistit od spadaného listí a větví. Dřív než se však pustíme do umístění leknínů, které jsme měli přes zimu uschované ve sklepě, zvažme, jestli pro zahradní jezírko nemůžeme udělat mnohem více.

Zpevnění břehů kamenným kobercem
Jestliže je celé jezírko lemováno trávou, nevyhneme se při sečení tomu, že část kosené trávy skončí na hladině jezírka. Pro vytvoření přechodové linie mezi jezírkem a trávou je možné použít praktický kamenný koberec. Ten břehy nejen zpevní, ale díky vodopropustnosti a protiskluzovému povrchu nebude okraj jezírka nebezpečně kluzký.
Kamenný koberec okolo zahradního jezírka vyniká i designem. Říční oblázky se skvěle doplňují s vodní hladinou a vkusně propojují zahradní jezírko se zbytkem zahrady.

Relaxační zóna pro posezení
Dalším tipem, jak vylepšit zahradní jezírko je vytvoření relaxační zóny. Z kamenného koberce TopStone stačí vytvořit prostranství o přibližném rozměru 2x2 m, na které umístíte lavičku. Aby posezení nebylo otevřené, vysázejte okolo rákos, vzrostlé traviny nebo odolný druh bambusu. Rázem vytvoříte příjemné zákoutí pro klidnou relaxaci.
A pokud máte jezírko uzpůsobené ke koupání, pak vytvořená relaxační zóna z kamínkového koberce bude sloužit i k pohodlnému opalování a lenošení. Povrch z říčních oblázků totiž výborně propouští vodu. Navíc slunce oblázky příliš nerozpaluje, tudíž se nemusíte obávat nesnesitelně horkého povrchu.

Zůstaňme v kontaktu

Přejete si dostávat novinky e-mailem a být stále v obraze? Stačí zadat váš e-mail a přihlásit se k odběru novinek.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem nabízení a zpracování marketingových nabídek. Více informací:Ochrana osobních údajů

Stránky jsou chráněny službou Google reCAPTCHA ochrana osobních údajů a smluvní podmínky.

ISO 9001 ISO 14001

Kontakt

TOPSTONE s.r.o.
Družstevní 442, 753 01 Hranice
+420 580 582 580
info@topstone.cz

IČO: 27782239
DIČ: CZ27782239

Bankovní spojení: 212733206/0300
Zapsáno u Krajského soudu v Ostravě dne 8. 11. 2006

Provozní doba:
pondělí – pátek: 7.30 – 16.30 hod.