Poznejte krásu moderních epoxidových litých podlah do domácností

Článek byl převzat z archivu TopStone. Aktuální články naleznete v sekci blog.

Přejít na aktuální články

Lité podlahové stěrky se již neomezují na průmyslové a komerční prostory. Společnost TopStone přichází na trh s moderním systém pro renovaci rezidenčních interiérových podlah za pomoci epoxidových nátěrů a podlahových stěrek.  Epoxidové stěrky lze zároveň použít pro designovou a vodoodpudivou úpravu stěn v koupelnách a wellness centrech. Přesvědčte se o jedinečných vlastnostech a moderním způsobu využití.

 

Interiérové stěrky TopStone jsou finální nášlapnou vrstvou vhodnou pro obytné i komerční prostory. Tento moderní systém je alternativou k tradičním podlahovým krytinám v podobě keramických dlaždic, vinuly či laminátu. Za pomocí lité epoxidové stěrky na bázi epoxidových nebo polyuretano-epoxidových pryskyřic lze moderně renovovat betonové, cementové či anhydritové povrchy a podlahy s keramickou dlažbou.

Moderní design

Předností lité epoxidové stěrky je dokonale hladký lesklý nebo matný povrch, který skvěle podtrhne moderní interiérový design. Podlaha zároveň disponuje lehkým industriálním nádechem. Výhodou je barevná škálovatelnost v široké paletě odstínů RAL.

Litá stěrka také umožňuje mramorování povrchu, vytváření různých ornamentů a hlavně aplikaci dekorů, firemních log a obrazových tapet. Epoxidové interiérové podlahy disponují vyšší UV stabilitou, výborně vedou teplo a jsou příjemné na dotyk.

Dokonalé užitné vlastnosti

Syntetické podlahy TopStone disponují unikátními vlastnostmi. Přestože se litá stěrka aplikuje v tenké vrstvě, je povrch vysoce mechanicky i chemicky odolný. Nízká tloušťka zároveň nezvyšuje výšku podlahy a nezpůsobuje návazné konstrukční obtíže v podobě úpravy dveří.

Pro přechod mezi místnostmi s rozdílnou výškou podlah stačí pouze přechodová lišta.

Bezespará epoxidová podlaha disponuje větší tepelnou vodivostí než například keramická dlažba. Díky tomu je vhodná pro podlahové vytápění a je příjemná na dotyk. Klíčovou vlastností moderního povrchu je voděodolnost, díky které je litá podlaha TopStone vhodná do koupelen či wellness center. V mokrých provozech doporučujeme na podlahu použít protiskluzovou úpravu (GLOSS TOP).

Výhody epoxidových podlah TopStone

  • bezesparý povrch
  • nízká tloušťka povrchu 0,3 – 3 mm
  • snadná údržba a čištění  - odpadá čištění spár.
  • výborná tepelná vodivost
  • oproti dlažbě je příjemnější pro nášlap bosou nohou
  • vysoká UV stabilita
  • výborné mechanické vlastnosti
  • dobrá chemická odolnost

Jednoduchá aplikace svépomocí

 Stejně jako u všech produktů TopStone, pak i rekonstrukce podlah pomocí epoxidové či polyuretanoepoxidové stěrky zvládne svépomocí každý šikovný kutil.

Základem opravy podlah pomocí interiérové stěrky TopStone je správně připravený čistý a rovný podklad. Jelikož se jedná o tenkou vrstvu stěrky, mohly by se nerovnosti promítnout do svrchní vrstvy.

Při aplikaci na betonové, cementové či anhydritové potěry je nutné povrch zbavit nerovností, nejlépe zbrousit a důkladně vysát. Poté přichází na řadu zatmelení prasklin a penetrace. Po 24 hodinách od penetrace aplikujeme nosnou stěrku v tloušťce 2 mm.

V případě aplikace epoxidové stěrky na keramickou dlažbu, stačí dlažbu očistit, přebrousit, vyspravit spáry, provést penetraci a stěrku aplikovat v tloušťce 2 mm. Povrch je pochozí po 24 hodinách. Zcela vytvrzen po 7 dnech.

Hotová stěrka má lesklý povrch, pro zmatnění ji lze ošetřit matným nátěrem. Zpracovatelské teploty jsou od 10 oC do 30 oC. Při teplotě 20 oC je zpracovatelnost stěrky 30 minut.

Moderní aplikace na stěny

Možná se budete divit, ale epoxidové stěrky lze použít také na stěny. Oproti podlahové stěrce disponují stěnové systémy hustší konzistencí. Stěnu stačí očistit od původní výmalby, napenetrovat a ocelovým hladítkem natáhnout stěrku. Díky voděodolným vlastnostem je epoxidový povrch na stěny vhodný pro ošetření stěn koupelen, sprchových koutů a wellness center

Dva druhy tvrdosti epoxidových podlah

Interiérové lité podlahy TopStone do domácnosti rozdělujeme na tvrdé (HARD) epoxidové stěrky a měkké (SOFT) polyuretanové stěrky. Oba typy podlah se liší svými finálními vlastnostmi.

 

Interiérové stěrky HARD

Epoxidová litá hladká lesklá stěrka TopStone EP11 Plus vyniká vysokou UV stabilitou a delší dobou zpracovatelnosti. Základním materiálem je epoxid, respektive epoxidové pryskyřice, které jsou po vytvrzení pevné, tvrdé a disponují vysokou mechanickou odolností.

Interiérové stěrka SOFT

Interiérová litá hladká stěrka SOFT  TopStone EP31 Plus kromě epoxidu obsahuje také polyuretan. Díky němu je podlaha pružnější. Podlahové stěrky SOFT vynikají zvýšenou flexibilitou a odolností vůči rázům, například upadnutým předmětům v kuchyni, dětském pokoji nebo na chodbě. Pružný podlaha zároveň disponuje atestem na překlenování trhlin.

 

4 varianty provedení

Lité podlahy TopStone na bázi epoxidových (HARD) či polyuretano-epoxidových (SOFT) pryskyřic nabízíme ve čtyřech systémových variantách provedení. V základním provedení HARD/SOFT a dále v jejich jednotlivých úpravách, které zahrnují matnou úpravu, aplikaci dekoru a čirého laku nebo aplikaci protiskluzného nátěru.

Systémové varianty provedení

  • základní provedení HARD nebo SOFT
  • matné provedení (MAT)
  • s aplikací dekoru a čirého laku (GLOSS)
  • s aplikací protiskluzného nátěru a čirého laku (GLOSS STOP)

 

 

Zůstaňme v kontaktu

Přejete si dostávat novinky e-mailem a být stále v obraze? Stačí zadat váš e-mail a přihlásit se k odběru novinek.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem nabízení a zpracování marketingových nabídek. Více informací:Ochrana osobních údajů

Stránky jsou chráněny službou Google reCAPTCHA ochrana osobních údajů a smluvní podmínky.

ISO 9001 ISO 14001

Kontakt

TOPSTONE s.r.o.
Družstevní 442, 753 01 Hranice
+420 580 582 580
info@topstone.cz

IČO: 27782239
DIČ: CZ27782239

Bankovní spojení: 212733206/0300
Zapsáno u Krajského soudu v Ostravě dne 8. 11. 2006

Provozní doba:
pondělí – pátek: 7.30 – 16.30 hod.