Návštěvu showroomu TopStone v Hranicích spojte s výletem k nejhlubší propasti na světě

Článek byl převzat z archivu TopStone. Aktuální články naleznete v sekci blog.

Přejít na aktuální články

Před několika týdny získalo Česko jedno prvenství. Byla zde potvrzena nejhlubší sladkovodní jeskyně na světě. Stala se jí Hranická propast, kterou naleznete nedaleko města Hranice, ve kterém sídlí společnost TopStone – výrobce přírodních kamenných koberců. Přinášíme tip na skvělý výlet, který můžete rovnou spojit s prohlídkou našeho showroomu.

Nejhlubší sladkovodní jeskyně na světě

Na konci září se podařilo speleologickému výzkumnému týmu dosáhnout za pomocí dálkově řízeného robota hloubky 404 m. Tím byl pokořen světový rekord, který doposud držela italská jeskyně Pozzo del Merro s hloubkou 392 m.

Hloubka Hranické propasti ale není konečná. Měření totiž zastavila délka ovládacího kabelu robota. Geologové podle teploty a chemického složení vody odhadují, že by Hranická propast mohla mít hloubku 700 až 1 000 metrů.

Pokusy o další měření budou dále pokračovat. Účastnit se jich bude i zkušený polský potápěč Kryzstof Starnawski, který se v propasti opakované potápí do hloubky přes 200 metrů. Nejhlouběji se v Hranické propasti potopil do 265 metrů a téměř tím pokořil světový rekord v hloubkovém potápění, který drží David Shaw. Ten se v v jihoafrické jeskyni Bushman´s Hole potopil do hloubky 270 metrů.

Jak dojít k Hranické propasti?

Hranická propast se nachází v Národní přírodní rezervaci Hůrka u Hranic. Rezervace je vzdálená přibližně dva kilometry od centra Hranic. Propast je proto ideálním místem pro zpestření rodinného výletu.

Samotné jezírko Hranická propast sice není veřejnosti přístupné, můžete ale nahlédnout do propasti. Značená turistická trasa vede z vlakového nádraží v Teplicích nad Bečvou. Za prohlídku také stojí nedaleké Zbrašovské aragonitové jeskyně.

Navštivte showroom TopStone

Výlet do Hranic zároveň spojte s návštěvou našeho sídla a showroomu kamenného koberce TopStone, který naleznete ulici Družstevní 442. V Showroomu vám ukážeme varianty provedení a strukturu kamenného koberce, barevné vzory jednotlivých oblázků a vysvětlíme, jak na pokládku kamenného koberce TopStone.

A pokud do Hranic máte dlouhou cestu, můžete navštívit naše showroomy TopStone v Praze, Hranicích, Piešťanech a v Chebu.

Těšíme se na vaši návštěvu! Váš výrobce přírodních kamenných koberců TopStone.

Zůstaňme v kontaktu

Přejete si dostávat novinky e-mailem a být stále v obraze? Stačí zadat váš e-mail a přihlásit se k odběru novinek.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem nabízení a zpracování marketingových nabídek. Více informací:Ochrana osobních údajů

Stránky jsou chráněny službou Google reCAPTCHA ochrana osobních údajů a smluvní podmínky.

ISO 9001 ISO 14001

Kontakt

TOPSTONE s.r.o.
Družstevní 442, 753 01 Hranice
+420 580 582 580
info@topstone.cz

IČO: 27782239
DIČ: CZ27782239

Bankovní spojení: 212733206/0300
Zapsáno u Krajského soudu v Ostravě dne 8. 11. 2006

Provozní doba:
pondělí – pátek: 7.30 – 16.00 hod.