Kuchyň a koupelna podle Feng-Šuej

Článek byl převzat z archivu TopStone. Aktuální články naleznete v sekci blog.

Přejít na aktuální články

V jednom z předchozích článků s názvem „Domov plný energie podle Feng-Šuej“ jsme se zaměřili na vhodné uspořádání interiéru, které podle čínské filosofie Feng-Šuej přináší do domu harmonii a pozitivní energii. Nyní doplníme uspořádání dalších místností, kterým jsme se v minulém článku nevěnovali.

Kuchyň – spojení živlů ohně, vody a země

Kuchyň je hned po chodbě jednou z nejdůležitějších místnostní v domě. Jelikož v ní připravujeme jídlo, je považována za základní zdroj energie. Hlavním zdrojem této energie je sporák, který zastupuje živel ohně. Sporák podle Feng-Šuej není vhodné umísťovat naproti dveřím, do středového ostrůvku nebo pod okno. Zároveň se sporák musí umístit minimálně 50 cm od dřezu, zástupce vodního živlu. Budou-li tyto živly blízko sebe, nebude v kuchyni vyrovnaná atmosféra.
V kuchyni dbáme také na výběr vhodné podlahy, která nesmí být chladná a musí být snadno udržovaná. V tomto je vhodná kamínková podlaha TopStone s uzavřenou strukturou TopStone Lock.

Jídelna – místo bohatství a hojnosti

Jídelna je společně s obývacím pokojem centrum domova. Zde se setkává celá rodina při obědech a večeřích. V jídelně je důležitý dostatek prostoru, ať při jídle nikoho nestrkáme a nekopeme. Stejně tak je důležitý čas a klid, ve kterém si můžeme jídlo vychutnat. Feng-Šuej praví, že pokud se na jídelním stole zapálí svíčka, plamen ohně dodává strávníkům energii pro lepší trávení.
Abychom na jídlo i na ostatní stolovníky dobře viděli, umísťuje se hlavní světlo nad stůl. Osvětlením se podle Feng-Šuej do místnosti přivádí hojnost a bohatství.

Vodní prostor koupelny

Koupelna je zástupcem vodního živlu, který místnosti vládne. Pro harmonii energie vody je vhodné mít v koupelně alespoň jednu živou květinu, která zastupuje zemský živel. Koupelna by neměla být umístěna uprostřed bytu. Feng-Šuej praví, že toto špatné umístění prohlubuje únavu a deprese.
Vodní živel má tendenci dostat se na všechny místa, proto volte vysoké obložení stěn sprchových koutů a van, aby nenavlhaly stěny. Stejně tak je důležitá podlaha, která nepropouští vodu. S kamínkovým povrchem TopStone s uzavřenou strukturou TopStone Clear zamezíte průsakům vody a navíc říčními kamínky podpoříte zemský živel, jehož zástupce je pro pozitivní energii v koupelně důležitý.

Zůstaňme v kontaktu

Přejete si dostávat novinky e-mailem a být stále v obraze? Stačí zadat váš e-mail a přihlásit se k odběru novinek.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem nabízení a zpracování marketingových nabídek. Více informací:Ochrana osobních údajů

Stránky jsou chráněny službou Google reCAPTCHA ochrana osobních údajů a smluvní podmínky.

ISO 9001 ISO 14001

Kontakt

TOPSTONE s.r.o.
Družstevní 442, 753 01 Hranice
+420 580 582 580
info@topstone.cz

IČO: 27782239
DIČ: CZ27782239

Bankovní spojení: 212733206/0300
Zapsáno u Krajského soudu v Ostravě dne 8. 11. 2006

Provozní doba:
pondělí – pátek: 7.30 – 16.30 hod.