Čím obložit koupelnu? Keramickými obklady nebo kamenným kobercem?

Článek byl převzat z archivu TopStone. Aktuální články naleznete v sekci blog.

Přejít na aktuální články

Plánujete rekonstrukci koupelny a stojíte před rozhodnutím, zda zvolit klasický keramický obklad nebo moderní kamínkový koberec? Víte, že s použitím kamenného koberce si významně ušetříte práci, zkrátíte dobu realizace a navíc koupelnu proměníte v nádherný klenot bytu? Nabízíme tři důvody, v kterých kamenný koberec TopStone předčí obklady.

1. Odpadá nutnost sekání původních obkladů a omítky

Keramické obklady: Pokud budete chtít koupelnu obložit keramickými obklady, počítejte s náročným sekáním původních obkladů. Pouze odstraněním starých obkladů ale bourací práce nekončí. Podle stavu omítky je většinou nutné také odstranit původní omítku.

Kamenný koberec TopWall: Naproti tomu kamenný koberec TopStone lze nanášet na jakýkoliv povrch včetně betonu, dřeva či dlažby. Nástěnný systém TopWall je proto vhodný k aplikaci přímo na původní obklady. Díky tomu nemusíte bourat původní obklad a ušetříte si spoustu práce. Rekonstrukce se navíc objede bez většího nepořádku.

2. Nemusíte počítat spotřebu obkladů

Keramické obklady: Dříve než se začne obkládat, je nutné dobře si rozvrhnout spotřebu obkladů. Nejčastěji se rozpočet materiálu provádí náčrtem včetně návrhu přesného rozmístění. Celý rozpočet je náročný především na čas a také dovednosti, jak správně navrhnout rozmístění obkladů.

Kamenný koberec TopWall: U kamenného koberce stačí pouze znát orientační velikost plochy. Ničím jiným se nemusíte zaobírat. Podle plochy pouze přizpůsobíte množství odebraného materiálu. Celý rozpočet spotřeby materiálu včetně nákladů na pořízení je velmi jednoduchý a nenáročný.

3. S kamenným kobercem zhotovíte i náročné detaily

Keramické obklady: Práci s obklady komplikují otvory na zásuvky, topení a další specifika, u kterých je nutné obklady řezat. Přitom hodně záleží na šikovnosti a zkušenostech obkladače.

Kamenný koberec TopWall: Jednou z mnoha předností kamenného koberce TopStone je skvělá tvarovatelnost. U stěnového systému se nesetkáte s žádným řezáním a složitým vyměřováním. Materiál jednoduše nanesete a vytvarujete přesně podle vašich potřeb. Díky tomu lze s kamenným kobercem vytvářet zaoblené hrany, důmyslné přechody a náročné detaily.

Více informací o spotřebě, ceně i vlastnostech kamenného koberce TopStone dozvíte na stránce užitečné informace.

Zůstaňme v kontaktu

Přejete si dostávat novinky e-mailem a být stále v obraze? Stačí zadat váš e-mail a přihlásit se k odběru novinek.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem nabízení a zpracování marketingových nabídek. Více informací:Ochrana osobních údajů

Stránky jsou chráněny službou Google reCAPTCHA ochrana osobních údajů a smluvní podmínky.

ISO 9001 ISO 14001

Kontakt

TOPSTONE s.r.o.
Družstevní 442, 753 01 Hranice
+420 580 582 580
info@topstone.cz

IČO: 27782239
DIČ: CZ27782239

Bankovní spojení: 212733206/0300
Zapsáno u Krajského soudu v Ostravě dne 8. 11. 2006

Provozní doba:
pondělí – pátek: 7.30 – 16.30 hod.