Boj s alergií na prach. Koberec nahraďte podlahou TopStone

Článek byl převzat z archivu TopStone. Aktuální články naleznete v sekci blog.

Přejít na aktuální články

Prach v domácnosti je nepříjemný nejen na úklid, ale hlavně pro alergiky. Jestliže uklízíte stále dokola a prachu se nemůžete efektivně zbavit, pak přistupte k radikálnímu řešení. Odstraněním koberců významně omezíte usazování prachových částic a roztočů.

Pokud trpí alergií na prach vaše dítě nebo partner, pak jistě sami dobře víte, jak se trápí. Záněty spojivek, rýma, ekzémy a zhoršené dýchání jsou na denním pořádku. A to i přesto, že neustále uklízíte.

Alergii na bytový prach způsobují roztočové alergeny obsažené ve fekáliích roztočů, které se šíří vzduchem a ulpívají téměř na všem. Na nábytku, textiliích, v kobercích nebo ložním prádle. Abyste vaším nejbližším zpříjemnili život, pak je nutné zbavit se největších zdrojů alergenů.

Omezte zdroje prachu

K největším zdrojům, kde nejvíce ulpívá prach a roztoči, jsou koberce, sedačky, záclony, deky, polštářky, závěsy a další bytový textil. U záclon a potahů výrazně prašnost snížíte častým praním. Bohužel o kobercích toto říct nelze.

Vysávání koberců se totiž míjí účinkem a celou situaci jen zhoršuje. Uvádí se, že u vysavačů se starým prachovým filtrem se zpět do vzduchu vrací 15 % i více prachových částic. Řešením je buď investice do kvalitního vysavače, nebo zbavení se koberců.

Antialergické kamenné koberce TopStone

Absenci koberců, především pokud pokrývaly celou místnost, můžete nahradit kamenným kobercem TopStone. Pro alergiky je ideální uzavřená struktura TopStone Hard, která podobně jako keramická dlažba nezachytává prach.

Výhodou kamenného koberce TopStone je snadná údržba pouhým vytřením vlhkým hadrem a bezespárý povrch. Podlaha je navíc příjemná na dotek, je zdravotně nezávadná a směs pryskyřice s přírodními oblázky nechladí, ideální v kombinaci s podlahovým topením.

Kamenné koberce TopStone pomohou vytvořit designově krásný a zdravý domov.

Zůstaňme v kontaktu

Přejete si dostávat novinky e-mailem a být stále v obraze? Stačí zadat váš e-mail a přihlásit se k odběru novinek.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem nabízení a zpracování marketingových nabídek. Více informací:Ochrana osobních údajů

Stránky jsou chráněny službou Google reCAPTCHA ochrana osobních údajů a smluvní podmínky.

ISO 9001 ISO 14001

Kontakt

TOPSTONE s.r.o.
Družstevní 442, 753 01 Hranice
+420 580 582 580
info@topstone.cz

IČO: 27782239
DIČ: CZ27782239

Bankovní spojení: 212733206/0300
Zapsáno u Krajského soudu v Ostravě dne 8. 11. 2006

Provozní doba:
pondělí – pátek: 7.30 – 16.30 hod.