Bezbariérové rampy s kamenným kobercem TopStone

Článek byl převzat z archivu TopStone. Aktuální články naleznete v sekci blog.

Přejít na aktuální články

Jak obtížný může být život s bariérami si mnoho zdravých lidí ani nedovede představit. Pro vozíčkáře však může být i zcela běžná cesta do obchodu, kina nebo na úřad noční můrou. Na své cestě musí zdolat mnoho překážek, schodů a terénních nerovností, které ne vždy disponují bezbariérovým přístupem.

Povinný bezbariérový přístup pro veřejné budovy

Situace se však postupně zlepšuje. Platnou legislativou je bezbariérový přístup požadován u novostaveb a většiny rekonstruovaných veřejných budov. Požadavky bezbariérového přístupu stanovuje vyhláška č. 398/2009 Sb.
Bezbariérovým přístupem je nutné opatřit přístupové cesty do nemocnic, úřadů, škol, kulturních zařízení, autobusových i vlakových nádraží a dalších veřejných budov.

Protiskluzový TopStone na nájezdové plošiny

Jednou z nejpoužívanějších variant bezbariérového vstupu jsou nájezdové rampy, výtahy a zvedací plošiny. Instalace zvedacích plošin a výtahů je nákladná, proto v místech, kde to okolní terén umožňuje, jsou vystavěny nájezdové rampy.
Málokdo však ví, že nájezdová rampa nemusí být pouze kovová či betonová, ale může být také stylová a ladit s okolní zástavbou. Kamenný koberec TopStone je totiž protiskluzový a plně drenážní, tudíž v zimě nenamrzá a neklouže. Pro zvýšení protiskluznosti lze navíc použít speciální protismykové plnivo TopStop.
Toto plnivo obsahuje speciální vsyp s malými kulatými zrny, která zvyšují adhezi. Plnivo je vhodné pro exteriérové použití. Plnivo TopStop se jednoduše aplikuje vhozem na již položený kamenný koberec nebo aplikací s revitalizačním nátěrem TopVital.
Bezbariérové přístupy pro handicapované tak mohou mít moderní a hezký vzhled s výbornými užitnými a protiskluzovými vlastnostmi.

Zůstaňme v kontaktu

Přejete si dostávat novinky e-mailem a být stále v obraze? Stačí zadat váš e-mail a přihlásit se k odběru novinek.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem nabízení a zpracování marketingových nabídek. Více informací:Ochrana osobních údajů

Stránky jsou chráněny službou Google reCAPTCHA ochrana osobních údajů a smluvní podmínky.

ISO 9001 ISO 14001

Kontakt

TOPSTONE s.r.o.
Družstevní 442, 753 01 Hranice
+420 580 582 580
info@topstone.cz

IČO: 27782239
DIČ: CZ27782239

Bankovní spojení: 212733206/0300
Zapsáno u Krajského soudu v Ostravě dne 8. 11. 2006

Provozní doba:
pondělí – pátek: 7.30 – 16.30 hod.