Tři tipy, jak do bytu přivést vánoční atmosféru

Článek byl převzat z archivu TopStone. Aktuální články naleznete v sekci blog.

Přejít na aktuální články

Konec roku je u mnohých spjat s doháněním pracovních povinností a shonem spojeným s úklidem, pečením cukroví a sháněním dárků. Na stres a všudypřítomný shon však zapomeňte. Vánoce jsou přeci svátky klidu a pohody. Abyste si Vánoce naplno vychutnali, přinášíme vám tři tipy na vykouzlení pravé vánoční atmosféry.

Rozjasněte byt romantickým a hřejivým světlem svíček

Prvním krokem k vytvoření útulné atmosféry bytu je vhodné osvětlení. Dlouhé večery a všudypřítomná zima přímo vybízí k romantické relaxaci u svíček. Oheň vydává příjemné teplé světlo, které člověka uklidňuje. Vždy však mějte na paměti bezpečnost a nikdy nenechávejte hořet svíčku bez dozoru. Obývací místnost rozjasníte nejen zapálenými svíčkami na adventním věnci, ale také volně stojícími svícny s čajovými svíčkami.

Jednoduchý svícen vytvoříte ze skleničky nebo skleněné dózy, do které na dno nasypete křemičitý písek, drobné minerální krystaly nebo mramorové kamínky TopStone. Kamínky a písek můžete různě vrstvit a vytvářet tak zajímavé přechody. Oblázky či krystaly vyplňte přibližně polovinu skleničky. Na kamínky poté dejte čajovou svíčku. Svícen zpestří váš interiér a díky sklu nebude hrozit riziko převržení svíčky a rozlití vosku. Speciální kamínkové vánoční svícny naleznete také v e-shopu TopStone.

Provoňte interiér podmanivým aroma jehličí, pomerančů a skořice

K vánoční atmosféře patří příjemně provoněný byt, a to nejen vůní pečeného cukroví. K výzdobě interiérů se nebojte používat přírodní materiály. Chvojí na adventním věnci nebo živý stromeček byt provoní podmanivou lesní vůní, kterou doplňte sušenými pomerančovými plátky a skořicí.

Plátky sušeného pomeranče můžete zavěsit přímo na stromeček nebo je společně se skořicí naaranžovat do dekorační misky. V obou případech nejen, že dekorace krásně voní, ale také nádherně vypadá.

K další výzdobě bytu se nebojte použít šišky, jmelí nebo barborky – větvičky třešní, které se stříhají dvacet dní před Štědrým dnem. Během Vánoc barborky v teple rozkvetou. Jejich květenství symbolizuje příchod nového světla v podobě Ježíše Krista a také uskutečněný zimní slunovrat.

Atmosféru podtrhněte vánoční výzdobou

Útulné a přívětivé prostředí dotváří výzdoba a interiérové doplňky. Ty mohou být podle vkusu laděny do moderních i zcela přírodních tónů - například slaměné ozdoby. Dekoracím v podobě hvězd, komet, ale také vánočních řetězů nebo figurek sobů se meze nekladou. Důležité je ale dobře sladit barvy, aby celkově dekorace nepůsobily naopak rušivě.

V posledních letech se nepostradatelnou výzdobou staly krásně kvetoucí vánoční hvězdy, které jsou ozdobou obývacích místností ale i štědrovečerních tabulí. Celkový vzhled vánoční hvězdy vylepšíte, když hlínu v květináči zasypete mramorovými kamínky nebo oblázky. K sladění barev s vaší výzdobou nebo štědrovečerní tabulí vám poslouží pestrobarevná perleťová kolekce kamínků.

A pokud výzdobu nestihnete doladit do všech detailů, pak nezoufejte. Nejdůležitější je vychutnat si prožitek z vánoční atmosféry a strávit příjemné chvíle s rodinou.

 

Zůstaňme v kontaktu

Přejete si dostávat novinky e-mailem a být stále v obraze? Stačí zadat váš e-mail a přihlásit se k odběru novinek.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem nabízení a zpracování marketingových nabídek. Více informací:Ochrana osobních údajů

Stránky jsou chráněny službou Google reCAPTCHA ochrana osobních údajů a smluvní podmínky.

ISO 9001 ISO 14001

Kontakt

TOPSTONE s.r.o.
Družstevní 442, 753 01 Hranice
+420 580 582 580
info@topstone.cz

IČO: 27782239
DIČ: CZ27782239

Bankovní spojení: 212733206/0300
Zapsáno u Krajského soudu v Ostravě dne 8. 11. 2006

Provozní doba:
pondělí – pátek: 7.30 – 16.00 hod.