Renovace sídlišť s TopStone Mesh

Článek byl převzat z archivu TopStone. Aktuální články naleznete v sekci blog.

Přejít na aktuální články

Renovace sídlišť s TopStone Mesh

Možná to znáte sami, přestože jsou na sídlištích vybudované chodníky, lidé při cestě na autobusovou zastávku nebo nákup volí vždy tu nejkratší trasu. A tou většinou je zatravněná plocha, která bývá lemována sítí úhlopříčných stezek.

 

Proměna blátivých stezek

Problém nastává po deštích, kdy se malebné chodníčky promění v blátivé stezky, které okolní kráse příliš nepřidají. Blátivých a nevzhledných stezek se však lze snadno zbavit. Řešení nabízí vodopropustný kamenný koberec TopStone, který nově zavádí technologii na úpravu municipálních povrchů.

Produktové řady TopStone Mesh, TopStone Cell a Topstone CityStone jsou vhodné pro aplikaci na nezpevněné cesty i staré povrchy chodníků, pěších zón, naučných stezek, ale také při výstavbě veřejného prostranství sídlišť.

 

Vodopropustný povrch

Municipální povrch TopStone je vodopropustný, dešťové srážky se vsakují do podloží, a proto není nutné řešit odvod povrchové vody. Díky tomu nedochází k vysušování okolní krajiny a k nadměrnému zatížení čističek odpadních vod. Použité pojivo na bázi pryskyřice neobsahuje toxický nonylfenol a je naprosto ekologicky nezávadné.

Kamenný koberec vyniká dlouhou životností, nevadí mu mrazy a je odolný vůči chemikáliím i solím. V zimních měsících se tak chodníky lehce udržují odmetením sněhu a případným solením.

 

Snadná pokládka bez nutnosti výkopů

Přednostní kamenného koberce TopStone pro nezpevněné povrchy je nenáročná pokládka bez nutnosti rozsáhlých výkopových prací. Jako podklad poslouží zhutněné štěrkové lože, na které se při použití systému TopStone Mesh položí dvě vrstvy kamenného koberce proložené armováním TopMesh.

S kamenným kobercem TopStone lze sídlištím dodat zašlý lesk. Navíc takto upravené pěší zóny nejsou nákladnou investicí. Více informací o systému pro nezpevněné plochy se dozvíte zde.

 

 

 

Zůstaňme v kontaktu

Přejete si dostávat novinky e-mailem a být stále v obraze? Stačí zadat váš e-mail a přihlásit se k odběru novinek.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem nabízení a zpracování marketingových nabídek. Více informací:Ochrana osobních údajů

Stránky jsou chráněny službou Google reCAPTCHA ochrana osobních údajů a smluvní podmínky.

ISO 9001 ISO 14001

Kontakt

TOPSTONE s.r.o.
Družstevní 442, 753 01 Hranice
+420 580 582 580
info@topstone.cz

IČO: 27782239
DIČ: CZ27782239

Bankovní spojení: 212733206/0300
Zapsáno u Krajského soudu v Ostravě dne 8. 11. 2006

Provozní doba:
pondělí – pátek: 7.30 – 16.30 hod.