Nový čistič TOP Fe Cleaner spolehlivě odstraní výkvět rzi v říčním kamínku Madeira

Objevili jste na kamenném koberci Madeira hnědé fleky? Pak se pravděpodobně jedná o výjimečný výkvět rzi. Poradíme, jak výkvět rzi jednoduše a účinně odstranit.

Říční kamínky kamenného koberce Madeira pochází z lokality s vyšším výskytem železité horniny. Přestože je směs kameniva několikrát důkladně vypraná, nelze se nepatrného obsahu železa zcela zbavit. Občas se proto stává, že na kamenném koberci Madeira dochází k oxidaci železa, která se projevuje výkvětem rzi. Tento výkvět rzi pozorujeme u pouhých 3 % prodaného  říčního kamínku TopStone Madeira. V případě, že se výkvět rzi objeví, není důvod k panice. Jedná se o přírodní chemický proces, který v přírodě probíhá po staletí. Výkvět rzi nenarušuje vlastnosti ani životnost kamenného koberce. Pouze způsobí estetickou vadu na kráse kamenného koberce v podobě malých hnědých skvrn. Tyto skvrny lze bez větších obtíží odstranit.

Výkvět rzi spolehlivě odstraní nový čistič

Neustále usilujeme o vylepšení našich produktů a zdokonalení jejich vlastností. Proto v laboratořích TopStone vznikl přípravek TopStone TOP Fe Cleaner. Tento koncentrovaný čistič rozpouští anorganické nečistoty, kterými jsou usazeniny rzi, výkvěty a epoxidové závoje. Díky tomu spolehlivě odstraní hnědé skvrny na kamenném koberci.

Výhody čističe TOP Fe Cleaner:

  • Rozpouští anorganické nečistoty,
  • odstraňuje usazeniny rzi, výkvěty a epoxidové závoje,
  • je vhodný pro všechny kamenné povrchy,
  • nezapáchá a je šetrný k životnímu prostředí.

Jak výkvět rzi odstranit?

Aplikace čističe TOP Fe Cleaner je snadná. Čistič se neředí, je proto ihned připraven k použití. Vše zvládnete ve třech krocích:

1. Přípravek naneste štětcem na místa s výskytem výkvětu rzi či epoxidových závojů a nechte dvě až tři minuty působit. V případě většího výskytu skvrn, aplikujte čistič celoplošně válečkem.

2. Poté místo prokartáčujte kartáčem s nylonovým chlupem. Rozpuštěné nečistoty smyjte čistou vodou a do sucha vytřete hadrem.

3. Jestliže v poškozeném místě došlo k úbytku pojiva, nechte místo dokonale vyschnout a poté aplikujte revitalizační nátěr TopVital.

Pokud budou skvrny stále viditelné, celý postup zopakujte.

Pozor, čistič TOP Fe Cleaner neaplikujte na plochy, které jsou citlivé na kyseliny. Zpravidla se jedná o leštěný mramor, vápenec, dekorační dlažbu, emailový nátěr, eloxal, zinek či dřevo. Před samotnou aplikací čističe TOP Fe Cleaner vždy proveďte zkoušku. Při aplikaci vždy chraňte sousedící plochy. V případě aplikace čističe na nevhodný povrch, ihned plochu omyjte vodou.

Zůstaňme v kontaktu

Přejete si dostávat novinky e-mailem a být stále v obraze? Stačí zadat váš e-mail a přihlásit se k odběru novinek.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem nabízení a zpracování marketingových nabídek. Více informací:Ochrana osobních údajů

Stránky jsou chráněny službou Google reCAPTCHA ochrana osobních údajů a smluvní podmínky.

ISO 9001 ISO 14001

Kontakt

TOPSTONE s.r.o.
Družstevní 442, 753 01 Hranice
+420 580 582 580
info@topstone.cz

IČO: 27782239
DIČ: CZ27782239

Bankovní spojení: 212733206/0300
Zapsáno u Krajského soudu v Ostravě dne 8. 11. 2006

Provozní doba:
pondělí – pátek: 7.30 – 16.30 hod.