Dopřejte zahradě nový kabát: 5 tipů na jarní úpravy

Přivítejte jaro proměnou zahrady. Dopřejte jí drobnou renovaci a vdechněte nový život. Inspirujte se pěti tipy, jak s kamenným kobercem Topstone příjemně proměnit zahradu. Sami poznáte, že zahrada prokoukne a společně s rozkvetlou vegetací vám bude přinášet samou radost.

1. Vybudujte zahradní chodníky

Zkracujete si chůzi k záhonům, kompostu nebo ke garáži přes trávník? Pak jistě rozeznáváte vyšlapané chodníčky. Navíc po dešti se stezky promění v blátivé louže. Neničte dál trávník, místo toho využijte systém pro nezpevněné povrchy Topstone a vytvořte přírodní zahradní chodník, který se bude vyjímat jak okolo budov, tak i napříč okrasnou i užitkovou zahradou.

2. Renovujte povrch okolo bazénu

Máte na zahradě venkovní bazén? Pak si dejte pozor na povrch v jeho okolí. Běžné keramická dlažba totiž nebezpečně klouže a je nejčastější příčinou uklouznutí a nebezpečných zranění. Kluzkou dlažbu lze snadno nahradit kamenným kobercem Topstone, jehož povrch je vodopropustný a díky tomu se na něm nevytváří nebezpečné kaluže. Kamenný koberec je zároveň protiskluzový a příjemný na bosou nohu. Zároveň nemusíte mít strach, že by letní paprsky kamenný koberec příliš rozpálily. Nepříjemné rozpálení omezuje pryskyřicové pojivo, které je hygienické, zdravotně nezávadné, neobsahuje toxické nonylfenoly a neškodí přírodě ani vodním zdrojům.

3. Nebojte se stavby terasy či altánu

Nemůžete se již dočkat, až si vychutnáte sluneční paprsky na terase nebo klidné posezení s knížkou v zahradním altánu? Ať už se rozhodnete pro rekonstrukci či stavbu zahradního altánu nebo terasy, nezapomínejte na výběr správné podlahy. Myslete především na mechanickou i chemickou odolnost, dlouhou životnost i flexibilitu pokládky. Vše dokonale splňuje kamenný koberec Topstone, který navíc přidává velké množství barevných kombinací v jedinečných přírodních odstínech.

4. Upravte prostranství před domem

Zahradu je nutné vnímat ve svém širším konceptu. Důležité je nejen to, co se skrývá za domem, ale také vzhled před domem. Chloubou každého domu je upravené prostranství, vchod i příjezdová cena. Jestliže vchod domu, přístupový chodník nebo příjezdová cesta má již svá nejlepší léta za sebou, zvolte venkovní kamenné koberce TopStone, se kterými provedete nenáročnou renovaci. Nový povrch navíc vydrží pevný, celistvý a stále krásný po dlouhá léta.

5. Opravte plotové podezdívky

Ubírá na kráse vaší zahrady a ostatně celému plotu stará betonová podezdívka, která je omšelá a s defekty? Nastává nejlepší čas na její renovaci. Venkovní kamenný koberec je vhodný i pro svislé plochy. Dokonale tak promění staré plotové podezdívky i betonové sloupky k nepoznání. Přečtěte si článek jak na renovaci betonové podezdívky.

Zůstaňme v kontaktu

Přejete si dostávat novinky e-mailem a být stále v obraze? Stačí zadat váš e-mail a přihlásit se k odběru novinek.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem nabízení a zpracování marketingových nabídek. Více informací:Ochrana osobních údajů

Stránky jsou chráněny službou Google reCAPTCHA ochrana osobních údajů a smluvní podmínky.

ISO 9001 ISO 14001

Kontakt

TOPSTONE s.r.o.
Družstevní 442, 753 01 Hranice
+420 580 582 580
info@topstone.cz

IČO: 27782239
DIČ: CZ27782239

Bankovní spojení: 212733206/0300
Zapsáno u Krajského soudu v Ostravě dne 8. 11. 2006

Provozní doba:
pondělí – pátek: 7.30 – 16.30 hod.