Barevné dělící pruhy u nezpevněných ploch TopStone

Článek byl převzat z archivu TopStone. Aktuální články naleznete v sekci blog.

Přejít na aktuální články

Barevné dělící pruhy u nezpevněných ploch TopStone

Sortiment kamenných koberců TopStone zahrnuje interiérové i exteriérové podlahové systémy a také speciální systém pro pokládku kamenných koberců pro nezpevněné venkovní plochy. Pro potřeby optického oddělení pěších a cyklistických zón nebo vymezení parkovacích míst, lze s kamennými koberci snadno vytvářet dělící pruhy pomocí kontrastní barvy mramorových kamínků.

Výhodou kamenných koberců určených pro nezpevněné plochy je rychlá pokládka přímo na zhutněné štěrkové lože při zachování všech charakteristických vlastností kamenných koberců TopStone. Těmi jsou především vodopropustnost, snadná tvarovatelnost, vysoká odolnost vůči poškození, mrazuvzdornost a dlouhá životnost. Navíc je systém kamenného koberce včetně pryskyřicového pojiva naprosto ekologicky nezávadný. Díky tomu je kamenný koberec vhodný pro pokládku v přírodě i v blízkosti vodních zdrojů.

Všestranné municipální využití

Systém kamenného koberce pro nezpevněné podklady se používá především na výstavbu městských chodníků, turistických stezek ale také na zpevnění malých náměstí a návsí nebo na nezpevněné plochy okolo bytových rezidencí. Zvláště u bytových domů je možné z kamenného koberce realizovat také parkoviště pro osobní automobily.

Snadné vytváření barevných vodících pruhů

Častým požadavkem při stavbě chodníků, pěších zón, parkovišť nebo cyklistických stezek je barevné vymezení ohraničující okraje chodníků, parkovací místa nebo pruhy pro pěší a cyklisty. Mnozí se mylně domnívají, že barevné vodící pruhy a další vymezení u kamenných koberců nelze provádět. Je to právě omyl.

Kamenné koberce jsou právě naopak vhodné k realizaci barevně kontrastních okrajů či dělících pruhů a nápisů. Pro venkovní použití se nabízí 11 barevných provedení mramorových kamínků, které výborně kontrastují se všemi říčními kamínky.

Prakticky vzato můžete u kamenného koberce Madeira vytvořit oranžový pruh z mramorového kamínku Rosso Verona nebo hnědý pruh z kamínků Marrone Mogano. Barevných kombinací lze vytvořit celá řada, vybírat můžete z odstínů mramorových kamínků v této nabídce.

 

 

 

Zůstaňme v kontaktu

Přejete si dostávat novinky e-mailem a být stále v obraze? Stačí zadat váš e-mail a přihlásit se k odběru novinek.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem nabízení a zpracování marketingových nabídek. Více informací:Ochrana osobních údajů

Stránky jsou chráněny službou Google reCAPTCHA ochrana osobních údajů a smluvní podmínky.

ISO 9001 ISO 14001

Kontakt

TOPSTONE s.r.o.
Družstevní 442, 753 01 Hranice
+420 580 582 580
info@topstone.cz

IČO: 27782239
DIČ: CZ27782239

Bankovní spojení: 212733206/0300
Zapsáno u Krajského soudu v Ostravě dne 8. 11. 2006

Provozní doba:
pondělí – pátek: 7.30 – 16.30 hod.